[Event] Verslag Customer Experience – CRM in 1 Day #CEXCRMDAY15

20150909_100534

Datum: 9 september 2015. Locatie: Het Spant in Bussum. Inderdaad. Het theater waar in het verleden veel tv-programma’s zijn opgenomen. En al sinds enige jaren de locatie waar het congres Customer Experience & CRM in 1 Day wordt gehouden. Een top locatie, voor een zeer interessant event. In 1 dag worden bijgepraat op het gebied bag CEX en CRM. Wie wil dat niet?

logo-crm7

Ambitieus?

Op voorhand heb je wellicht het gevoel dat dit wel een zeer ambitieuse doelstelling is. Maar wanneer je dan het programma leest, en bekijkt wie de sprekers zijn, ga je al een ander gevoel ontwikkelen. Ik in ieder geval wel!  Gerenommeerde namen, aansprekende presentatie titels, pakkende Keynotes. Als bezoeker zaken om je vingers bij af te likken..

Het samengesteld programma

Wat was er allemaal te beluisteren en bekijken? Tja.. Zoals ieder jaar was ook ditmaal het programma zeer uitgebreid. En werd je, als bezoeker, gedwongen tot het maken van keuzes. En ik vond dat geen eenvoudige keuze kan ik je vertellen.. Dit is een kritiek puntje wat ik al vaker beschreven heb. Natuurlijk begrijp ik dat het van belang is dat je een goed en uitgebreid programma neerzet, zodat er veel mensen interesse hebben om te komen. En bij sommige Events is mijn ervaring dat het samenstellen van een bezoek programma daardoor erg lastig wordt. Het aanbod is gewoon te goed!

De namen?

Wie ik bezocht heb? Het begin is natuurlijk niet zo moeilijk. Dagvoorzitter Hans Molenaar doet de opening en vertelt vervolgens over een aantal trends die hij waarneemt. Klankdata is het nieuwe goud. en insteken op de klantbeleving. Hoe ervaart de klant het allemaal? Andere uitspraken: Sales én service bepalen CEX. En ook: Zonder CRM geen CEX..

20150909_113659

Aan Bas Hoogland vervolgens de eer (uitdaging?) om echt af te trappen. De oud Commercieel directeur van Landal GreenParks deelde zijn insights over de successtory van het bedrijf. Wat maakt deze organisatie zo klantvriendelijk? Welke bas-hoog-300x290onderzoeken en wiskundige berekeningen zijn toegepast om dit te bereiken? Welnu: ik kan je vertellen: Geen. Het heeft alles te maken met attitude, cultuur en de onvoorwaardelijke insteek om alles te doen voor een top ervaring.. Is zijn verhaal nieuw? Nee! Ik heb het eerder gehoord en toch is het iedere keer dat ik het weer hoor een goed en mooi verhaal. De succespunten zijn niet ingewikkeld, dus direct toepasbaar. En daarnaast is Bas natuurlijk iemand die het verhaal zeer goed en onderhoudend kan vertellen..

Keuzes..

Zoals al geschreven.. Er waren meer presentaties dan mogelijkheden om te bezoeken. Dus: keuzes maken. En dat betekent het programma goed doorspitten en dan proberen een zo goed mogelijke agenda samen te stellen.Ik heb dit jaar ondermeer gekozen voor 2 (!) presentaties van Patrick Petersen. Waarom twee? Nou, omdat er een nieuw boek van deze duizendpoot aan zit te komen, namelijk Engaging Content, en ik al erg nieuwsgierig ben naar alvast een tipje van de sluier. En Patrick kennende, zou dat precies zijn wat hij ging doen.. Alvast een paar dingen vertellen vanuit zijn nieuwe boek. En ik werd daarin niet teleurgesteld..! Hij deelde openlijk en vrijelijk zijn nieuwe ideeën. En er waren bijzondere / confronterende uitspraken bij. Een voorbeeld? De Funnel is begraven.. Voor de meeste Marketeers een uitspraak die hun hele bekende wereld en de vaste waarde en normen op de kop zet..

IMG_6118

Er was nog veel meer..

Ik heb uiteraard nog veel meer presentaties bezocht. Onder anderen Dick Bakker, met een mooie uitleg hoe een auto lease maatschappij omgaat met klanten en hoe zij klanttevredenheid zien. En ook Egbert Jan van Bel had een interessante lunch sessie.. Zeer interactief, met goede en heldere voorbeelden en uitleg. En dan blijkt date gegeven tijd voor een presentatie in veel gevallen simpelweg niet voldoende is..

Tot slot.. kritiek?

Eén van de weinige kritiekpunten die ik heb op dit event:  het geboden programma is zó sterk, dat keuzes maken voor een programma niet eenvoudig is. Sterker nog: ik heb er een aantal dagen over gedaan. Achteraf weet ik nog niet of ik de juiste gemaakt heb. Daarnaast wil ik de organisatie meegeven dat er iets meer tijd genomen moet worden tussen de verschillende presentaties.. Natuurlijk is het aan de presentator om zich te houden aan tijden. Maar ik heb ook dit jaar weer gemerkt dat juist de interactie met het publiek zorgt voor een uitlopend programma. En die interacte wil je nu juist graag hebben.. Tegenstrijdig gevoel dus. Heb ik de oplossing? Helaas niet. Suggestie? Neem een uur per presentatie. Geef presentator maximaal 45 minuten, zodat er tijd is voor vragen. en hou echt rekening met het feit dat het verplaatsen simpelweg tijd kost. En voor de rest? Hou vooral de kwalitatief zeer hoge standaard vast die er nu is bij dit evenement!! Naast een goede locatie, vooral de zeer goede en inspirerende sprekers. Want dat is de reden dat ik al jaren kom. Dus ga er maar alvast van uit dat ik er volgend jaar weer bij ben.

#ID

Rein Hof

Ik neem nog een [_]) espresso... SocialMedia.nl, Twitter, Facebook, LinkedIn, Pinterest, CRM, blogger, presentaties, Google+, F1, darts, vader, nieuwsgierig. https:// about.me/reinhof

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com