[Event] #MPJC16 ‘(Facebook) Live is the future of video!’ door David Mühle

 

facebooklviestream

Live is the future of video! Spreker op #MPJC16 na de lunch was de Zweed David Mühle, Regional Director Northern Europe presenteert de laatste bevindingen van video bedrijf Ooyala. Zij zijn onder andere een Facebook Live partner is. Ooyala is een data bedrijf rond premium video, dat inzicht heeft in de business modellen rond video, op verschillende platforms.

facebookips

Livestream

De spreker begint met het gebruik van Facebook livestream. Hij laat wat pakkende voorbeelden zien van het gebruik van de Facebook live door nieuwsredacties.  Zijn boodschap is duidelijk: vindingen zoals Facebook Live zijn een bedreigingen voor de huidige nieuwsmedia. Daarbij eist de consument meer ‘live’ – vooral via sociale media – omdat het publiek weet dat het laagdrempelig is. Social tv is hot en nu voor iedereen betaalbaar. De techniek IP TV geeft de betrokkenen veel voordelen. Helaas zijn er technisch – qua performance – nog slagen te maken. Dit is een kwestie van tijd, aldus Mühle.

Live will be shifting the video demand.

Voordeel van live en social tv

Je kunt nu eenvoudig betrokken worden bij een liveshow. Live streaming met gebruik van sociale media wordt dus social tv. NHL wordt in de VS op meer en meer manieren live uitgezonden. Ook via social tv kanalen, zoals via Twitter. Tv en social media kruipen dicht tegen elkaar aan, zegt de spreker. Leuk is het voorbeeld van AFTONBLADET.

mpjca

 

Een Noorse redactie die drie maal per dag een liveshow streamt via het web en via social.

Uitdagingen Social tv

De technische belemmeringen heeft veel impact op het huidig gebruik van livestream. Een logische opmerking, maar de spreker geeft niet heel duidelijk een oplossing hiervoor. De oplossing lijkt voorlopig te liggen in het feit dat je het best bestaande oplossingen, zoals Facebook Live kunt inzetten. Het heeft bereik en kent nauwelijks kosten. Toch ook Facebook kent problemen. Het aanbieden van de juiste content lijkt nog een uitdaging te zijn voor het social media platform. Feit is wel dat social tv de engagement verbetert, aldus de Zweedse spreker. Een partij als Facebook moet nieuwe helden creëren voor hun Live diensten.

Engaging content is de uitdaging

De distributie van content lijkt geen probleem meer te zijn. Wel moeten wij heel erg bezig zijn met de productie en het aanbod van engaging content. Het medialandschap zal nog meer fragmentatie tonen en de kijker zal nu multichannel gaan zappen.

 

 

 

 

 

 

 

#ID

Patrick Petersen

Patrick Petersen is ervaren b2b en b2c onlinemarketeer, veelgevraagd spreker-docent (postHBO en postDOC), bestseller auteur met onder andere het Handboek Online Marketing en Handboek Mobile Marketing (genomineerd managementboek van het jaar) en oprichter van AtMost, SocialMedia.nl, Educator en AtMost.TV. Online marketing, mobile, contentmarketing en social media is zijn passie met daarbij het realisme: noem jezelf na wat bloggen en twitteren geen Social Media expert.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com