Adverteren of een persbericht?

De Remotely.tv awards #MPJC: Nederland 1, serie GTST en ESF meest betwitterd

 header_2014

Nederland 1, GTST en Eurovisie songfestival meest betwitterde zender en programma’s! Dit bleek tijdens het Mediapark Jaarcongres op donderdag 26 juni 2014. Tijdens het MPJC werden de winnaars bekend gemaakt van de Remotely.tv awards. Deze awards worden uitgereikt aan TV makers die het meeste buzz creëren op Twitter. Nederland 1, GTST en het Eurovisie Songfestival vielen in de prijzen.

In de categorie van de meeste tweets per zender werd Nederland 1 de winnaar (met 2.600.096 tweets) voor RTL 4 (2.355.935 tweets) en Nederland 3 ( 2.201.662 tweets). Vorig jaar was RTL 4 nog de duidelijke winnaar van deze categorie. RTL 4 pakte met GTST wel opnieuw de prijs van het programma dat de meeste tweets scoorde over het hele TV seizoen (679.266 tweets). De allergrootse hit op Twitter is echter het Eurovisie Songfestival. Zij scoorden niet alleen de meeste tweets in 1 aflevering, maar wonnen ook de prijs van het meest besproken moment op Twitter. Net voor the Common Linnets aan hun optreden begonnen werden in 1 minuut maar liefst 2644 tweets verstuurd.

Mannen twitteren over voetbal, vrouwen over GTST 

Uit het Twitter en TV jaaroverzicht 2013-2014 van Remotely.tv blijkt dat mannen het meest over de Champions league, Pauw en Witteman en De Wereld draait door twitterden. Vrouwen haakten vooral in op GTST, The Voice of Holland en Expeditie Robinson. Alle cijfers zijn samengevat in bijgevoegde infographic.

WK voetbal

Initiatiefnemer van de awards, Remotely.tv, houdt bij hoeveel twitterberichten er over TV-programma’s verstuurd worden. Het sociale TV platform van Remotely.tv  is volledig geautomatiseerd in het matchen en bewaren van twitterberichten bij TV-programma’s, 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Alle tweets worden vastgelegd in een database die op meerdere wijzen doorzoekbaar is. Voor de Awards is er gekeken naar de periode van 1 juni 2013 tot en met 30 mei 2014. Het WK Voetbal is dus niet meegenomen in de metingen omdat deze  pas in juni startte.

Cijfers

Cijfers over het WK Voetbal zijn er overigens wel. Mark van de Crommert (Remotely.tv) presenteerde tijdens het Mediapark Jaarcongres de laatste cijfers: “Hoewel tijdens dit WK Arjan Robben wereldwijd de meest besproken speler op Twitter is, blijkt dat Robin van Persie dat in Nederland is. Opvallend is ook de 2e plek van Suarez. Zijn 3e bijtincident leverde daar een belangrijke bijdrage aan.”

Van de wedstijden die in de groepsfase gespeeld zijn, bleek de eerste wedstrijd Nederland – Spanje veruit de meeste tweets en emoties op te roepen. Bijna 200.000 reactie kwamen los op Twitter, de meesten tijdens de 3-1 van de Vrij. Toen werd duidelijk dat toch echt zouden gaan winnen van Spanje.

Vorig jaar introduceerde SPOT en Remotely.tv al een maandelijks overzicht van TV-programma’s die de meeste tweets realiseren. Elke dag zijn de TV-Twitter statistieken live te volgen via http://www.remotely.tv. Na afloop van het WK zullen Spot en Remotely.tv een ‘Twitter WK’ totaaloverzicht publiceren.

Patrick Petersen

Patrick Petersen is ervaren b2b en b2c onlinemarketeer, veelgevraagd spreker-docent (postHBO en postDOC), bestseller auteur met onder andere het Handboek Online Marketing en Handboek Mobile Marketing (genomineerd managementboek van het jaar) en oprichter van AtMost, SocialMedia.nl, Educator en AtMost.TV. Online marketing, mobile, contentmarketing en social media is zijn passie met daarbij het realisme: noem jezelf na wat bloggen en twitteren geen Social Media expert.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.