Adverteren of een persbericht?
Nieuws.Social

RESEARCH: Wat zijn nu effectieve marketingmiddelen?

eMarketer.com heeft een vast panel van leden(marketeers/ bureau’s) die regelmatig deelnemen aan de zeer interessante polls. Zo ook nu weer over de vraag: ‘Wat is een effectief marketingmiddel?’ Online marketing provider Constant Contact hield het onderzoek onder de kleinere en wat grotere bedrijven. Ook ‘SMBs’ genoemd. Hierbij een n=448 voor de B2C en 280 voor de B2B ondervragingen. Het onderzoek is gehouden in de periode april – mei 2012. 60% van de organisaties die zijn onderzocht, gaven aan hun budget gelijk te houden.

E-mail, website en persoonlijk contact

Interessant is het feit dat zowel B2C en B2B aangeven dat e-mail nog steeds voor conversie zorgt. Hiermee bovenaan de lijst van effectieve marketingmiddelen in de mix. De website zelf maar vooral persoonlijk contact zijn goede tweede en derde en daarmee ook opvallend. En dan ‘Social media marketing’ in de lijst. Gericht op de consument zeggen de kleine organisaties het middel maar voor 56% als ‘effectief’ te zien. B2B voor maar 38%.

De rest

De telefoon pakken, PR, direct mail en traditioneel adverteren zakt in effectiviteit weg in de lijst. Opmerkelijk is de zeer lage plaats voor online advertising. De vraag hierbij is wel of kleine organisaties hier echt serieus op inzetten.

Onderzoek

De vraag die ik heb is: ‘Hoe meet je echt de effectiviteit van een middel, aangezien de aanpak altijd om een mix gaat?’ Stel dat een lead via een emailing op jouw Facebook terecht komt, daar zichzelf overtuigt en vervolgens op jouw website ‘de deal’ maakt. Welk middel is hierin dan leading, cq. effectief geweest?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 reacties

 1. Het onderzoek is niet van emarketer, maar van Constant Contact.

 2. CZandvliet says:

  Jordie: Staat toch echt op regel 4 vermeld.EMarketer doet eigen panelresearch of pakt externe sources.

 3. redactie says:

  Die uiteenzetting staat zowel in de afbeelding onderaan als begin van het artikel.

 4. CZandvliet says:

  Duidelijk 😉

 5. Het is een interessant onderzoek en dat is het belangrijkste. Ikkbedoelde alleen aan te geven dat het onderzoek niets met emarketer te maken heeft, anders dan dat zij ook het onderzoek hebben gelezen en er een artikel over geschreven hebben.

  Emarketer verzamelt dit soort informatie uit externe onderzoeken en neemt de grafieken / tabellen over in hun eigen huisstijl met eigen logo. Dit gaat dus niet via een panel van leden of polls van emarketer.

 6. Patrick Petersen says:

  @Jordie

  eMarketer.com gebruikt juist het eigen (internationale) netwerk voor panelonderzoek en (instant) polls, zie bijvoorbeeld deze http://saleshq.monster.com/training/articles/2507-emarketer-reinventing-online-brand-measurement

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.