[Video] Brian Solis: ‘Future of Business’

solis

The Next Web – onder aanvoering van @Patrick en @Boris – hebben hun topevent The Next Web een draai gegeven. Een draai die het event – dat in de Westergasfabriek in Amsterdam wordt gehouden op 24 en 25 april 2014 – nog meer topsprekers aan zich weet te binden. Een van die topsprekers is Brian Solis. Solis kennen wij van zijn boeken maar Solis is ook analyst en promoot momenteel zijn nieuwe boek  ‘ What’s the future of business?’. Amerikaan Solis is tevens een van de grootste social influencers in de wereld.  

Digital disruption

Solis opent zijn verhaal – op donderdag 24 april 2014 in Amsterdam – met de vraag: ben jij een persoon die meehelpt met de digitale revolutie of onderga jij die technologische ontwikkelingen. Is het klagen over die digitale contacten of ben jij.. bezig deel te nemen aan de digitale revolutie? Solis gooit er direct wat grappig voorbeelden in. ‘Jullie zijn de generatie die nog weet wat een Kodak moment is..’ . Dit zijn tegenwoordig Snapchat-momenten of Instagram-momenten geworden. Solis blijft nog even bij Kodak. Kodak is failliet is was simpelweg bang om te innoveren. Digitale foto’s zouden hun aloude foto-diensten bedreigen.

sossslis

‘Adopt or die!’ 

Mobile, social en realtime zijn vitaal voor de huidige ontwikkelingen. Commit jouw visie hieraan. Verzet je niet voor de komende ontwikkelingen. Daarnaast hebben we gamification, de iBeacons maar ook de welvaart van de app-economy. Een grote foto van Darwin benadrukt Solis zijn statement: ga mee met de veranderingen.. ‘or die!’. Kijken we naar het bedrijfsleven dan is innovatie key, maar zullen de komende 10 jaar vitaal zijn voor je overleven en het overleven van veel ondernemingen.

Verandering is vitaal

Change! We weten gewoon niet hoe de toekomst eruit ziet. Brian Solis laat komische beelden zien van de film Back to the Future die de toekomst voorspelt in het jaar 2015. Je MOET veranderen om te overleven. Stop met terugkijken. De maatschappij verandert en – als voorbeeld – lezen wij het nieuws niet meer in de krant maar via wat foto’s die langskomen op onze timeline op Facebook. Solis noemt Airbnb en Uber als organisatie die als voorbeeld dienen van de huidige veranderingen in de maatschappij. Toch is hij ook nuchter. Het gaat nog steeds om mensen en emotioneel contact. Het gaat nog steeds om het winnen van vertrouwen alleen deze keer met nieuwe middelen.

 

Bl-xI6TIMAAFsZp

Vertrouwen

De ware disruption is niet alleen de innovatie die wij zien. Het zit in de mensen. Ons vertrouwen wordt weerlegd. We huren meer, kopen minder. We willen geen spullen meer die we eigenlijk niet nodig hebben. En.. we hebben het gehad met businesses die alleen maar blind voor het geld gaan. We moeten – 0m te veranderen – die comfortzone op hoge snelheid verlaten. We moeten ‘ angst ‘  omarmen. Disruption zit niet in de technologie. Het zit in ons gedrag. Disruption gaat om gedrag, aangepast gedrag en het gaat om beleving. Solis toont Steve Jobs en noemt hem wellicht wel ‘ the best ux-designer ever..’. Daarbij de sneer dat techniek op zijn best is als je de technieken niet ziet maar beleeft. Wees kritisch komt uit jouw comfortzone en verander. This is your time to create opportunities!

 

#ID

Patrick Petersen

Patrick Petersen is ervaren b2b en b2c onlinemarketeer, veelgevraagd spreker-docent (postHBO en postDOC), bestseller auteur met onder andere het Handboek Online Marketing en Handboek Mobile Marketing (genomineerd managementboek van het jaar) en oprichter van AtMost, SocialMedia.nl, Educator en AtMost.TV. Online marketing, mobile, contentmarketing en social media is zijn passie met daarbij het realisme: noem jezelf na wat bloggen en twitteren geen Social Media expert.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com